gg

Una nova etapa (29/03/2006)

 

 

 

 

Això ho ha de veure tot el mon! ”. Aquestes paraules em va dir l' Albert Manzanares quan estàvem gravant de nou els diàlegs perduts per a Tomato Ninja i Banana Assassin del ‘94...

Una altra vegada veig de nou els 4 clàssics del '94 acabats. Em ve un sentiment d'alegria i tristesa. D'alegria, per poder veure acabat el que una vegada es va destruir i que per fi, ara ho pot veure tot el mon que s'hi connecti. Però de tristesa per què amb Banana Assassin, es tancava el cercle.

Quan em vaig posar a restaurar les antigues animacions del '94, no pensava que acabaria amb un sentiment així. De fet, volia acabar-les el més ràpid possible per començar amb la nova sèrie. Però quan anava acabant Tomato Ninja i Banana Assassin, em feia llàstima arribar al final.

No descarto seguir en un futur la línia argumental de la sèrie del '94, en el punt on ha acabat en Banana a la recerca d'en Cyber Carrot. De fet, va haver-hi un intent de continuar la història després de Banana Assassin. Era el projecte Tomato The Movie.

Amb un final tant obert em costa molt no continuar amb una cinquena part de Tomato Assassin. Així que no descartaria fer una sèrie regular més endavant d'acord amb l'estètica i els canons del '94, tal com s'ha vist a la recuperada Banana Assassin. Per tothom que no ho sàpiga, el metratge nou de Banana Assassin comença a partir de què en Banana marxa volant després de la conversa amb el seu creador. Vaig agafar alguns conceptes que havien de sortir a l'oblidada Tomato The Movie, per donar-li més intensitat a Banana Assassin.

Però bé, ara ha arribat el moment d'agafar el nou projecte. He acabat un repte que estava pendent, per començar un de nou. Una nova visió d'en Tomato Assassin. Tinc la història acabada i es tracta d'adaptar-la sigui com sigui.

En un principi, pensava que tenia ideat el que seria el nou Tomato. El fet que en Tomato tingués un cos com tots nosaltres, no havia de ser així. Per ser més exactes, quan vaig tornar a agafar la sèrie farà un parell d'anys, vaig començar amb dissenys més fidels a l'original del ‘94, però els vaig anar descartant ja que semblaven més el rei Niko-chan i el seu servent, els 2 culs extraterrestres del Dr. Slump! I no era el que jo buscava, clar.

Mentres estava acabant en Banana Assassin, vaig estar unes setmanes provant de moure el que seria el nou model d'en Tomato. Se'm feia un món. Tenia una història per explicar i un projecte que se'm anava de les mans. Fer-ho tot sol és molt complicat, i més ara, portant una vida diferent que quan vaig començar. Haig de ser conscient de les meves possibilitats actuals.

El Tomato que havia ensenyat en el Trailer Zero, ara el veig més com una adaptació estilitzada d'en Tomato i el seu món. No dic que no sigui vàlid, de fet m'agradaria fer una sèrie d'aquest tipus, però jo no puc portar tot sol una adaptació així. Li vaig posar massa expectatives.

De vegades penso que tot està escrit i que finalment Tomato Ninja i Banana Assassin havien de tenir un tràgic final per recuperar la sèrie 10 anys després amb més energies. Un motiu per continuar, igual que el motiu actual, m'impulsa a fer una sèrie amb limitacions que poden ser beneficioses pel bé del nou Tomato.

Llavors, com serà el nou Tomato? En quan ho tingui preparat, posaré una prova en moviment del nou Tomato perquè el pugueu veure.

Comença una nova etapa que no m'esperava i estic content d'haver acabat els 4 pilars de la nova sèrie. Ara toca anar uns capítols més enrera dels esdeveniments de Tomato Ninja '94...

To be continued!

Jaume Roca

 

Tomato Assassin creat per Jaume Roca © 1994